Home

Nieuws 267 x bekeken

Lelieprijzen herstellen enigszins

De prijzen die voor lelies op de bloemenveilingen worden gerealiseerd lijken zich enigszins te herstellen. Vorige week werden op de vestigingen van FloraHolland 4,5 miljoen stuks aangevoerd.

Een aanvoerstijging met ongeveer 30 procent en desalniettemin ging de prijs met gemiddeld tien cent per steel omhoog tot € 0,57. In Aalsmeer lag de aanvoer van de Oriëntal-lelies ruim 5 procent lager dan vorig jaar in dezelfde periode. Halverwege de week was een gemiddelde prijs van € 0,64 het laagst en aan het einde van de week was dat met € 0,87 duidelijk het hoogst.

Met name de lichtere sorteringen realiseerden over het algemeen steeds betere prijzen. De zwaardere kwaliteit kwam in prijs dichter bij elkaar. Bij de veilgroep Longiflorum lag de aanvoer met -17 procent aanzienlijk lager dan verleden jaar en het prijspeil aan het einde van de week kwam met gemiddeld € 0,55 het hoogst. De aanvoer in de veilgroep LA/Aziaat lag ongeveer 5 procent lager dan vorig jaar. De gemiddelde prijs voor deze producten tonen herstel tot uiteindelijk € 0,42 per steel.

Hippeastrum staat op de bloemenveiling zwaar onder druk.1,4 Miljoen stelen werden aangevoerd en die gingen van de hand voor gemiddeld € 0,48. En dat is magertjes betaald. De aanvoer van Zantedeschia tenslotte daalde in vergelijking met het vorige seizoen fors en kwam op een half miljoen stuks die voor gemiddeld € 0,51 van de hand gingen. En dat is bijna twintig cent meer dan en week eerder.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.