Home

Nieuws 179 x bekeken

Ledenraad stemt tegen verruiming afzet Coforta

Maasland - De ledenraad van coöperatie Coforta besloot dinsdag het samenwerkingsmodel voor leden ongewijzigd te laten.

Daarmee krijgt het verkoophuis Coforta BV geen extra ruimte om - naast zusterbedrijf The Greenery - product direct af te zetten in het buitenland. Sinds begin 2010 zet het nieuwe verkoophuis Coforta BV product af aan Nederlandse groothandel en exporteurs, maar er was behoefte aan meer commerciële ruimte.

Het handelshuis The Greenery houdt daarmee de focus op buitenlandse klanten en levering aan grootwinkelbedrijven. Greenery neemt daarbij wel product af van het zusterbedrijf.

De ledenraad nam dinsdag een voorstel tot verruiming van de afzet voor Coforta BV niet over. “De ledenraad heeft erover gesproken, maar vastgesteld dat in het bestaande model voldoende ruimte is om de afzet te realiseren. Wijziging van het model is dus niet nodig”, stelt een woordvoerder.

Sinds begin 2010 gaat 40 procent van het volume van leden van Coforta coöperatie via het verkoopkantoor Coforta BV. Komend seizoen blijft dat vrijwel ongewijzigd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.