Home

Nieuws 199 x bekeken

Lamy: handel kan helpen voedselprijs te stabiliseren

Geneve – Internationale handel kan een bijdrage leveren aan het wegnemen van grote schommelingen in voedselprijzen. Dat stelt Pascal Lamy, directeur-generaal van de wereldhandelsorganisatie WTO. ”Handel is geen deel van het probleem, maar een deel van de oplossing”, aldus Lamy.

Lamy benadrukt dat landbouw niet op een lijn gesteld kan worden met andere vormen van productie. ”Voor de WTO is de productie van voeding niet hetzelfde als de productie van sokken of autobanden”, aldus Lamy.

Dat de G20 nu gaat praten over de prijsinstabiliteit in de landbouw, juicht Lamy toe. Wat de oplossing is, weet hij ook niet.

”Sommigen zeggen dat stabiliteit kan worden verkregen door financiële instrumenten als termijncontracten. Anderen zeggen dat daardoor juist speculatie in de hand wordt gewerkt. Het is een kwestie waar boeren en voedselproducenten als sinds het begin der tijden mee worstelen”, aldus Lamy.

Of registreer je om te kunnen reageren.