Home

Nieuws

'Label moet champignons van Poolse onderscheiden'

Roesselare - Champignontelers van de REO veiling in Roesselare werken aan een kwaliteitslabel en nieuwe verpakking.

Het moet de positie van Vlaamse champignons verbeteren ten opzichte van de toenemende champignoninvoer uit Polen, zegt directeur Paul Demyttenaere.

REO Veiling wil bij het kwaliteitslabel samenwerking zoeken met andere champignontelers, maar start eerst op de eigen veiling. Volgens Demyttenaere zal de hogere kwaliteits- en houdbaarheidsgarantie door telers zelf worden gecontroleerd. Door op de veiling elkaars’product te inspecteren, verwachten de telers het productniveau te verbeteren. “Het is een stimulans om niet te verslappen.”

Volgens Demyttenaere komt in de Belgische tuinbouw het thema eerlijke handel steeds sterker op. Belgische telers verdienen een eerlijke prijs voor hun product. “Ook dat zal een ondertoon hebben in de campagne.”

REO Veiling in het Belgische Roeselare heeft in 2010 voor 178,6 miljoen euro omgezet. Dat is circa 27 procent meer dan dan de 140 miljoen euro die in de voorgaande jaren werd gerealiseerd, zegt directeur Paul Demyttenaere. Het verhandelde volume daalde licht. De omzetstijging komt volledig door hogere prijzen voor de verhandelde producten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.