Home

Nieuws 5 reacties

LTO: vuist maken met agribusiness

Den Haag – LTO Nederland gaat samenwerking zoeken met de agribusiness in de belangenbehartiging. ”We zien dat een ketenaanpak steeds belangrijker wordt”, zegt Henk Brink, interim-voorzitter van LTO Noord.

”We willen gaan samenwerken met de agribusiness omdat we verwachten daarmee de positie van de sector en daarmee ook de positie van de primaire producent te kunnen verbeteren.”

”We willen ons door samenwerking met de agribusiness beter op de kaart zetten”, aldus voorzitter Noud Janssen van LLTB. Hij zegt dat het nodig is om LTO Nederland op directieniveau te versterken.
”We hebben kritisch naar onze organisatie gekeken en geconcludeerd dat op sommige dossiers ons standpunt in twee jaar niet was veranderd. Samen met Cees Veerman en Pieter Winsemius hebben we de organisatie verder doorgelicht om te kijken hoe het beter kan”, zegt LTO-voorzitter Albert Jan Maat.

De contacten met de agribusiness worden gelegd door een nieuw aan te stellen directeur van LTO Nederland. LTO wil nog niet zeggen of die uit eigen geledingen komt of ze een externe directeur aantrekken. De nieuwe directeur gaat ook de landelijke en internationale belangenbehartiging aansturen. Voorheen gebeurde dit door de directeuren van de regionale afdelingen.

De organisatie gaat zich richten op vijf thema’s; verduurzamen van de sector, goed werkgeverschap, onderzoek en onderwijs, ruimtelijk beleid en internationaal landbouwbeleid. Bij eerdere discussies binnen LTO werd vooral gesproken over de sectorale en regionale belangenbehartiging.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  okeee dus er weer een directeur bij daat bij lto. Ach opgegeven moment is dat toch gebeurt want is gewoon allemaal niet meer op te brengen, vooral in de varkenshouderij. Ja lto die sector die jullie laatste jaren gewoon vergeten zijn.....
  Gelukkig is er nog een NVV die WEL opkomt voor de balngen van varkenshouderij want lto doet op dit moment niets anders dan paniekvoetbal want NVV zet de toon !!!

 • no-profile-image

  "Samen met Cees Veerman en Pieter Winsemius hebben we de organisatie verder doorgelicht om te kijken hoe het beter kan" zegt al meer dan genoeg! Als het aan deze twee ligt staan we binnen de kortste keren weer tot onze enkels in de blubber buiten de koeien te melken of de speenbiggen te vangen. Dat LTO zich door dit soort heerschap laat "advieseren", laat me niet lachen!

 • no-profile-image

  Misschien dat Tammo Beishuizen geschikt is! Dat was tenminste een goed LTO bestuurder!
  Vraag me af waarom LTO de voorstanders & aanstichters van natura 2000 en ontpoldering laat adviseren.

 • no-profile-image

  Hé Johan van Beek, voel jij je wel helemaal fris? N2000 is een EU-beleidsplan en heb niks met aanstichting te maken. Al helegaar niet door Pieter Winsemius. Dat Veerman de regels heb verscherpt had alleen maar te maken met opdrijven van de grondprijzen. Maar dat gaan ik hier vanzelf niet uitleggen.

 • no-profile-image

  Die opgedreven grondprijzen zullen dan ook wel gunstig uitpakken voor de LTO. Lees het stukje van Hamstra er nog maar eens op na.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.