Home

Nieuws

LTO bestudeert brand in Drachten uit 2000

Zuid-Beijerland - LTO gaat het draaiboek van de brand bij ATF in Drachten op 12 mei 2000 bestuderen.

LTO wil zo meer weten hoe het beste de schade kan worden verhaald die is ontstaan door de brand vorige week bij Chemie-Pack in Moerdijk.

Voorzitter Basjan Niemansverdriet van de LTO-afdeling Hoeksche Waard raadt de boeren aan contact op te nemen met hun rechtsbijstandsverzekering, zei hij dinsdagavond op een LTO-bijeenkomst in Zuid-Beijerland. “LTO heeft advies gevraagd bij erkende taxateurs van DLV, Agriver en Interpolis. Registreer alles nauwkeurig en laat erkende taxateurs een schatting maken van de schade.”

Enkele tientallen bedrijven kunnen producten van het land niet kwijt omdat hun afnemers ze weigeren uit angst dat er giftige stoffen in of op zitten. LTO dringt er bij de VWA op aan snel duidelijkheid te geven over de mate waarin gewassen in de buurt van Moerdijk verontreinigd zijn geraakt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.