Home

Nieuws 201 x bekeken 1 reactie

LTO Noord: stem ambities EHS af op beschikbare financiën

Zwolle – De ambities voor aanleg van de ecologische hoofdstructuur (EHS) moet worden afgestemd op de beschikbare financiële middelen. Die oproep doet voorzitter Roelof Steenbeek van LTO Noord Overijssel aan de Provinciale Staten van Overijssel.

LTO Noord verwacht dat er niet genoeg geld is om alle ambities van de EHS te realiseren. ”De claim moet dan ook van een gebied af, zodat agrariërs er geen hinder meer van ondervinden”, aldus LTO Noord, die vindt dat gebieden waarvan geen zicht is op realisatie voor 2018 niet langer als EHS-gebied bestempeld moeten worden.

In het regeerakkoord zijn forse bezuinigingen voor de aanleg van de EHS opgenomen. LTO Noord vindt dat er mede hierdoor goed gekeken moet worden op welke plekken natuur wordt aangelegd, en waar er vanaf wordt gezien.

”Natuurcompensatie vindt op dit moment nog buiten de EHS plaats. Wij vinden het logischer om die compensatie binnen de EHS plaats te laten vinden, om versnippering te voorkomen”, aldus Steenbeek.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dit is een verstandige oproep van dhr Steenbeek,ook voor wat betreft om de natuurcompesatie binnen de EHS te laten plaats vinden.Het siert de provincies als het beleid conform de oproep verder gestalte krijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.