Home

Nieuws 218 x bekeken

LLTB, ZLTO en LTO Nederland werkten constructief samen met Beishuizen

Doetinchem – Bestuurders van LTO zijn niet spraakzaam over het vertrek van Tammo Beishuizen bij LTO Noord.

Voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland zegt dat het een besluit is van het bestuur van LTO Noord en Tammo Beishuizen en dat het geen aangelegenheid van LTO Nederland is. ”Terugkijkend op de samenwerking binnen LTO Nederland met alle regionale organisaties kan ik zeggen dat we constructief gebouwd hebben in de afgelopen jaren”, zegt Maat.

Maat vindt dat het vertrek van Beishuizen de verantwoordelijkheid is van LTO Noord. ”En die respecteer ik. Het is geen zaak van LTO Nederland.” Maat is positief over Henk Brink, die Beishuizen tijdelijk vervangt. ”Brink kennende zal hij de taken goed waarnemen. LTO Noord is een goede organisatie en ik verwacht ook dat ze zelf een goede opvolger kunnen vinden.”

Voorzitter Noud Jansen van LLTB betreurt het vertrek van Beishuizen. ”Het is een duidelijke keuze geweest van LTO Noord en Tammo Beishuizen. Voor zover ik het kan inschatten heeft zijn vertrek niets te maken met de veranderingen van de structuur van LTO Nederland”, aldus Jansen.

Jansen heeft als voorzitter van LLTB vier jaar samen gewerkt met Beishuizen.  ”We waren actief op verschillende thema’s. Beishuizen volgt ruimtelijke ordening en ik heb Kennis en Innovatie in mijn dossier. Maar op de algemene dossiers binnen LTO Nederland hebben we goed kunnen samenwerken.”

Voorzitter Hans Huijbers van ZLTO was niet in de gelegenheid om zelf te reageren. ”Het is primair een interne aangelegenheid van LTO Noord. ZLTO heeft altijd constructief met Beishuizen kunnen samenwerken”, zegt een woordvoerder van ZLTO. Hij voegt er aan toe dat ZLTO in ziet dat Beishuizen heeft moeten opereren in een lastige organisatie, waarbij hij voor het oog soms moest manoeuvreren in de beperkte speelruimte die hij had.

Provinciale bestuurders van LTO Noord zijn terughoudend over het vertrek van Beishuizen. Zij hebben de opdracht gekregen vragen door te verwijzen naar de communicatiemedewerkers van LTO Noord.

Of registreer je om te kunnen reageren.