Home

Nieuws 180 x bekeken

Koekoekspolder moet nieuwe boormaatschappij

Kampen – Telers achter het aardwarmteproject Koekoekspolder zijn in onderhandeling met een nieuwe boormaatschappij.

De telers zijn daartoe genoodzaakt door het faillissement van NDDC, de boormaatschappij waarmee een contract was afgesloten. NDDC voerde al twee succesvolle boringen uit waaronder de meest recente in Den Haag.

Volgens Kees Vahl, één van de betrokken telers, betekent dat niet een verdere vertraging van de boring. Deze was al uitgesteld door het moratorium dat het Staatstoezicht op de Mijnen aankondigde in het najaar van 2010. Telers mikken nu op een start ’ergens voor deze zomer’.
Tijdens dat moratorium werken partijen aan veiligheidsvoorschriften van nieuwe boringen. Het moratorium volgde op de problemen vorig jaar in de Golf van Mexico. Onduidelijk is of het moratorium een rol speelde in het faillissement of mogelijke onvoorziene risico’s bij eerdere boringen een rol speelde.

Volgens Platform Geothermie zijn er voldoende boorfirma’s voorhanden om de plek van NDDC op te nemen. ”Het is alleen jammer dat een firma met zoveel ervaring ophoudt te bestaan”, zegt voorzitter Victor van Heekeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.