Home

Nieuws 187 x bekeken

Kamerdebat over chemiebrand Moerdijk

Den Haag - De Tweede Kamer praat waarschijnlijk donderdag met drie bewindslieden over de chemiebrand in Moerdijk.

Het debat wordt gevoerd met de ministers Ivo Opstelten (Veiligheid) en Edith Schippers (Volksgezondheid) en staatssecretaris Joop Atsma (Milieu).

SP, GroenLinks en Partij voor de Dieren (PvdD) willen snel een debat over de brand, die vorige week woedde bij chemiebedrijf Chemie-Pack. De overige partijen steunden dinsdag het verzoek daarom. De bevindingen van het RIVM, dat de gevolgen voor de volksgezondheid onderzocht, worden betrokken in de discussie.

De SP vraagt om een groot gezondheidsonderzoek voor werknemers van Chemie-Pack en omliggende bedrijven, hulpverleners en risicogroepen in de omgeving.

GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren wil dat een snel onderzoek, een quickscan, de veiligheid in kaart brengt van chemische bedrijven die in dezelfde risicocategorie zitten als Chemie-Pack. Zo moet snel duidelijk worden waar er zaken te verbeteren zijn. Bedrijven die niet aan de eisen voldoen, zouden dicht moeten tot ze hun zaakjes op orde hebben.

De ministers Opstelten en Schippers bezochten maandag het door de brand getroffen gebied. Opstelten stelde dat de chemiebrand een ramp kon worden genoemd. Hij kende maar weinig branden met zulke gevolgen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.