Home

Nieuws

Kamer serveert noodfonds Moerdijk af

Den Haag – Er komt vooralsnog geen tijdelijk noodfonds voor getroffen boeren en tuinders rondom Moerdijk.

Een motie van de Christenunie daartoe werd dinsdagmiddag door de Tweede Kamer verworpen. Alleen SP, PvdA, Groenlinks, SGP en Partij voor de Dieren steunden het plan. Het kabinet heeft zich nog niet uitgesproken over een fonds.

Volgens Tweede Kamerlid Esmé Wiegman van de Christenunie is het onwenselijk dat agrarische ondernemers die schade hebben ondervonden van de brand bij Chemie-Pack in ingewikkelde juridische procedures met verzekeraars terechtkomen. Daarom moet het kabinet de schade snel vergoeden en deze later proberen te verhalen op het bedrijf.

In een reactie zegt Wiegman ’verbijsterd’ te zijn over het uitblijven van steun van de regeringsfracties voor haar motie. ”Dit moeten CDA en VVD de getroffen boeren maar eens uitleggen”, zegt zij. ”Het enige wat het kabinet doet, is het sturen van een nietszeggend briefje over ’complexe problematiek’.”

Of registreer je om te kunnen reageren.