Home

Nieuws 233 x bekeken

Kabinet stelt inpassingsplan windmolenpark Urk vast

Den Haag - Het omstreden windmolenpark Noordoostpolder is een stap dichterbij gekomen: de ministers Maxime Verhagen (ELI) en Melanie Schultz van Haegen (Infra en Milieu) hebben het definitieve inpassingsplan voor het windpark vastgesteld.

Dat plan moet deel gaan uitmaken van de bestemmingsplannen van de betreffende gemeenten. Het inpassingsplan ligt tot en met 18 februari ter inzage. Voor belanghebbenden die eerder een zienswijze hebben ingediend staat beroep tegen het windpark open.

Het windmolenpark wordt, met 38 molens op land en 48 in het IJsselmeer, het grootste in Nederland. Het gezamenlijk vermogen van de molens bedraagt maximaal 450 Megawatt, waarmee ruim 400.000 huishoudens van energie kunnen worden voorzien.

Het kabinet trekt de komende jaren bijna 1 miljard euro uit om het park te realiseren. Volgens minister Verhagen past het windpark goed in de energievisie van het kabinet.

De gemeente Urk verzet zich tegen de bouw van het windpark. Ze heeft eerder gezegd naar de Raad van State te stappen om de bouw tegen te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.