Home

Nieuws 162 x bekeken

Joustra: tuinbouw kan met minder bestuursorganen

Lisse – De tuinbouw moet toe naar minder bestuursorganen. Productschap Tuinbouw-voorzitter Tjibbe Joustra zei dat vandaag in zijn laatste nieuwjaarstoespraak in Lisse.

Hij adviseert vlak voor zijn vertrek als voorzitter de bestuursstructuur in de tuinbouw te veranderen. ”Minder structurele bestuursorganen vergen minder tijd, kosten en energie voor interne organisatie.” De tuinbouw moet af van de spaghettistructuur, stelde hij.

De PT-voorzitter schat het aantal bestuurszetels in tuinbouworganen op 2.500 die door 300 mensen bemand worden. Snijden in het aantal organisaties kan veel besparing opleveren in een tijd dat de collectieve middelen teruglopen. Ook zal het tot extra impulsen leiden, omdat minder energie gaat naar organisatie. ”Er komt meer tijd en aandacht beschikbaar voor de omgeving en de stakeholders: overheid en maatschappij. Door ondernemers meer te betrekken, staan opstelling en uitvoering van projecten dichter bij de praktijk en zullen impact en resultaat groter zijn.”

Of registreer je om te kunnen reageren.