Home

Nieuws 165 x bekeken

'Jordaanse koning bevriest voedselprijzen'

Amman - De Jordaanse koning Abdullah II heeft de regering opdracht gegeven om actie te ondernemen om de gevolgen van stijgende prijzen voor burgers te verzachten. Dat zei een hooggeplaatste functionaris vandaag.

De krijgsmacht, die basisproducten goedkoop verkoopt aan militairen en burgers in 85 coöperatieve winkels, heeft het bevel gekregen de prijzen niet te verhogen. De voedselprijzen in de wereld zijn in december tot een recordhoogte gestegen. Vooral graan, suiker en olie zijn duurder geworden. De voedselprijzen bereikten daarmee het hoogste niveau sinds 2008.

Volgens onderzoeker Mohammad Masri van het Jordaanse Centrum voor Strategische Studies is het besluit van de koning ingegeven door de rellen in Tunesië en Algerije. Die waren het gevolg van onder meer hoge voedselprijzen en economische malaise.

Of registreer je om te kunnen reageren.