Home

Nieuws

Invoering E10 in Duitsland stuit op problemen

Berlijn – De afzet van benzine met een bioethanolaandeel van 10 procent (E10) die per 1 januari in Duitsland van start had moeten gaan is bij verrassing door de fabrikanten tot nader order uitgesteld.

Brancheorganisatie Mineralölwirtschaftsverband (MWV) spreekt in dit verband van ’diverse weken’ en ook over ’invoering in de loop van het eerste kwartaal.’ Volgens deze benzine- en dieselfabrikantenbond levert de voorbereiding van de productie en de logistiek op E10 meer moeilijkheden op dan verwacht, hoewel de invoeringsdatum 1 januari in feite al jaren geleden is vastgesteld. Onder meer wordt nog gewerkt aan een systeem waarmee aan de pomp kan worden voorkomen dat automobilisten per abuis E10 gaan tanken. Dat zou voor een beperkt aantal oudere types auto’s namelijk schadelijk zijn. De brancheorganisatie van de bioethanolfabrikanten VDB begrijpt de vertraging niet helemaal maar is bereid geduldig te zijn.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.