Home

Nieuws

Internationale Jaar van de Bossen maandag van start

Amsterdam - Het Internationale Jaar van de Bossen gaat op 24 januari officieel van start tijdens het United Nations Forum on Forests (UNFF) in New York.

Tijdens het evenement zal IUCN nieuwe initiatieven op het gebied van bossen restauratie aankondigen. Ook zullen nieuwe uitkomsten van onderzoek naar de economische waarde van bossen worden gepresenteerd.

Wereldwijd verdwijnen er nog steeds elke dag meerdere voetbalvelden bos omdat er een groeiende vraag is naar grond voor vee, landbouw en steden, aldus IUCN. "Door het verdwijnen van deze bossen komt er ongeveer evenveel CO2 vrij als uitgestoten wordt door de hele transportsector." De natuurbeschermer vindt dat de de bescherming van bossen en het herstel van gedegradeerde bossen veel meer prioriteit moet krijgen.

IUCN NL werkt al langer aan bosherstel en herstel van andere ecosystemen in tal van landen en is dan ook blij met de extra aandacht voor bossen in 2012.

Of registreer je om te kunnen reageren.