Home

Nieuws

’Inkoopmodel Jumbo bij FloraHolland is vergaand'

Bleiswijk – Jumbo Supermarkten heeft onlangs de gehele plantendivisie- en distributie van de onderneming van Veghel naar het terrein van FloraHolland Bleiswijk verhuisd. Dat meldt FloraHolland.

Het is een gevolg van de overname van Super de Boer winkels door Jumbo. De meeste winkels liggen in West-Nederland. Vanuit Bleiswijk zijn deze winkels beter beleverbaar dan vanuit Veghel.
Een deel van de bloemen/plantendivisie- en distributie werd al vanuit Bleiswijk uitgevoerd. Vanuit Bleiswijk worden nu alle planten gedistribueerd naar de Jumbo-vestigingen.

De supermarktketen heeft de boxruimte uitgebreid van 550 vierkante meter naar 1.500 vierkante meter. Daarnaast is de kantoorruimte vergroot van 10 vierkante meter naar 65 vierkante meter.

Volgens de veiling kopen supermarkten steeds vaker direct in bij de veiling. Het model van Jumbo is vooruitstrevend, omdat het zelf de inkoop via de klok en Connect doet, maar ook zelf de distributie organiseert, stelt Arie Bezemer, commercieel manager van FloraHolland-locatie Bleiswijk.

Zo koopt Albert Heijn ook zelf product is op de veiling, maar laat het de distributie over aan een logistieke partners. Kleinere ketens als Agrimarkt in Zeeland doen hetzelfde als Jumbo, in het noorden van Nederland kent Poiesz ook zo’n model, net als Deen in Noord-Holland.

Of registreer je om te kunnen reageren.