Home

Nieuws

Import aardbeien en bonen uit Egypte volledig stilgelegd

Doetinchem – De import van verse aardbeien en bonen uit Egypte is voorlopig stilgelegd.

Dat melden diverse importpartijen. Sinds vrijdag is de directe aanvoer vanuit Egypte zo goed als stilgelegd. Er vertrekken nauwelijks vluchten en ook het boottransport ligt stil. Dat geldt zowel voor bonen als aardbeien.

Volgens aardbeienimporteur Solfruit komt er momenteel helemaal niets binnen. Driscoll’s heeft aardbeienprogramma’s met vaste klanten noodgedwongen stil moeten leggen. Normaal zou het bedrijf deze week 30 tot 35 ton aardbeien vanuit Egypte importeren.

De schade loopt volgens een woordvoerder op tot 175.000 euro. Een deel van het tekort kan worden ingevuld met product uit Marokko, maar dat volume is beperkt. Driscoll’s kan niet uitwijken naar Spanje, omdat het om een speciaal segment premium aardbeien gaat met specifieke kwaliteitseisen.

Ook bij importeur van verse bonen van Van Oers ligt de aanvoer maandag zo goed als stil. Over de impact kan het bedrijf nog weinig zeggen. Ook over de invloed op de prijzen voor aardbeien en bonen is nog weinig bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.