Home

Nieuws 208 x bekeken

ING: valse start voor varkens- en legsector

Amsterdam – Zeker in de eerste helft van 2011 blijven de voerprijzen hoog en zal er druk blijven op de voerwinsten in de varkenshouderij. Ook de kosten voor mestafzet zullen blijven oplopen.

Dat verwacht de ING-bank in zijn kwartaalbericht over de agrarische sector. Voor de komende weken verwacht de ING dat de export van varkensvlees naar Duitsland onder druk blijven staan als gevolg van de Duitse dioxinecrisis.

Ook voor de pluimveesector verwacht de ING een valse start van 2011 door de Duitse dioxinecrisis. Voor de eieren wordt pas na Pasen enig herstel van de markt verwacht. Als het Europese kooiverbod gehandhaafd blijft zou er een toenemende export van eieren naar Zuid Europese landen tot stand kunnen komen, omdat daar nog veel bedrijven moeten omschakelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.