Home

Nieuws 3 reacties

Hoogheemraadschap: 10 procent bedrijven voldoet niet aan Lozingenbesluit

Edam – Tien procent van de gecontroleerde veebedrijven voldoet niet aan het Lozingenbesluit.

Dat concludeert Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) op basis van controles in 2010. In totaal zijn in vijf Noord-Hollandse gemeenten bijna vierhonderd veebedrijven gecontroleerd. Hierbij bleken 47 bedrijven niet aan het lozingenbesluit open teelt en veehouderij te voldoen.

De meest voorkomende overtreding was de lozing van vervuild regenwater van het erf in de sloot. Deze overtreding kwam 26 keer voor. ”De meeste bedrijven bleken bij hercontrole maatregelen te hebben genomen”, aldus HHNK.

Het Hoogheemraadschap gaat dit jaar opnieuw een derde van de 1600 veebedrijven in Noord-Holland controleren. Er wordt hierbij onder andere gecontroleerd op lozingen afkomstig van het erf in het oppervlaktewater. Daarnaast wordt ook gecontroleerd of melkspoelwater, huishoudelijk afvalwater van het bedrijf en lozingen bij nevenactiviteiten correct plaatsvinden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kijk eens in noordzee kanaal 250000 liter zware stookolie waarvan hoogui 10% word opgeruimd of bij moerdijk half miljard kg chemie
  beetje graskuil sap of iets van de vaste mest plaat dat is pas erg

 • no-profile-image

  jop

  wat denk je van het strooizout in de sloot dat is geen vervuiling?????
  daar kan de glastuinbouw niet tegen op .

 • no-profile-image

  van der grift

  3jaar terug hebben wij een controle gehad van waterschap rivierenland helaas voor hen voor hun konden ze niets vinden ,
  er werd een overtreding gekonstateerd een zinkput, na hercontrole werd de overtreding als beeindigt beschouwd zonder dat we er iets aan veranderd hadden , de controleur liet wel doorschemeren dat boeren die op hun voorlichtingsavonden zich krities opstelden , dat voor aanvang van de controle aan de controleur werd meegedeeld , met de intensie pak die boer maar eens aan , dat zal ze leren ,.............
  We waren wat krities geweest op een informatieavond van het waterschap,over ondermeer erfafstroom water ,, waar we onder andere naar de strooizoutvervuiling vroegen , we hadden die vragen 7 weken voor de bijeenkomst ingedient zodat het waterschap, zich kon voorbereiden, op de bijeenkomst ,er kwamen ontwijkende antwoorden ,en vage controleuitslagen , die bij lang navragen, in july genomen werden................ wel hadden ze de vervuilingen van boeren scherp in beeld , en de straffen die zouden gaan gelden
  Dus boeren pas op met kritische vragen , want wie zeurt krijgt een beurt bij deze instanties

Of registreer je om te kunnen reageren.