Home

Nieuws 688 x bekeken

’Hoge prijs Sweet Sensation nodig in opstartfase’

Barendrecht – De middenprijs voor de Sweet Sensation is uitgekomen op ruim € 1,24. Dat meldt The Greenery.

De hoogste middenprijs werd gerealiseerd voor de maten 75-80 millimeter en kwam uit op € 1,41 per kilogram.

Volgens teler John Verkooijen is ook product dat niet aan de kwaliteitseisen van Sweet Sensation voldeed, goed afgezet onder de merknaam Sweet Dored. Naar verluidt lag de middenprijs voor Sweet Dored op een vergelijkbaar niveau van Doyenné du Comice, klasse 1. Dat maakt het tot een goed afzetseizoen.

Die middenprijs hebben telers in deze fase nodig, denkt Verkooijen. ”In een opstartfase heb je nog niet de topkilo’s.” Telers produceren op jonge percelen relatief grote maten.

Volgens The Greenery zijn de 720 ton peren sneller afgezet dan verwacht. Circa 480 ton ging van de hand onder het merk Sweet Sensation. Vooral exportmarkten toonden goede interesse. In Nederland, maar ook bij verschillende ketens in Engeland, Scandinavië, Rusland en Duitsland, lag de rode peer. De hoge verkoopsnelheid komt ook door grote herhalingsverkopen, stelt de afzetorganisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.