Home

Nieuws 345 x bekeken 1 reactie

Helft subsidie zonne-energie naar één bedrijf

Den Haag - Het Friese bedrijf SunUnited heeft vorig jaar ongeveer de helft van de beschikbare subsidie voor grootschalige zonne-energie binnengesleept.

Dat bevestigt Agentschap NL, dat de subsidieregeling SDE voor het ministerie van Economische Zaken uitvoert. Al op de eerste dag van de openstelling op 1 maart 2010 werden zo’n 35.000 subsidie-aanvragen ingediend. Daarvan waren er ruim 17.000 afkomstig van SunUnited. Dat huurt daken van andere bedrijven, waaronder boeren, om er zonnepanelen te plaatsen.

SunUnited zou een overeenkomst zijn aangegaan met circa 1.700 bedrijven, en voor elk adres tien subsidie-aanvragen hebben ingediend. Daarmee wilde het de kans op toekenning van de subsidie vergroten; tussen de aanvragen die aan de voorwaarden voldoen wordt geloot.

Volgens een woordvoerster van Agentschap NL heeft SunUnited volgens de geldende regels gehandeld. Niettemin is besloten bij een volgende openstelling nog maar één aanvraag per adres toe te staan, aldus de woordvoerster. Of de SDE voor grootschalige zonne-energie dit jaar wordt opengesteld is nog niet zeker.

Eind augustus vorig jaar stelde toenmalig LNV-minister Gerda Verburg het grootste zonnepaneel op het dak van een boerderij in werking. Dat betrof 2.100 vierkante meter op een bedrijf in Zeewolde. Ook hier was sprake van een investeerder in zonne-energie, Horizon Energy, die daken huurt bij met name boeren.

Boeren houden gemiddeld een paar duizend euro per jaar over aan het verhuren van hun dak voor zonnepanelen, afhankelijk uiteraard van het aantal vierkante meters aan panelen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    belazerd

    Subsidie aangevraagd voor uitbreiding mestopslag. Kosten gemaakt om alles verantwoord in te vullen. Er moest ook geloot worden,de eerste dag was het budget al overschreden. Wat denk je:niets natuurlijk. En dan lees je dit, shitzooi.

Of registreer je om te kunnen reageren.