Home

Nieuws 194 x bekeken 2 reacties

'Hele week hoog water in Limburg'

Maastricht – De provincie Limburg blijft nog de hele week last houden van hoog water, maar er worden geen problemen of overstromingen verwacht. Dat heeft een woordvoerder van het waterschap laten weten.

"De piek is Roermond zonder problemen gepasseerd, maandagavond verwachten we de hoogste waterstand bij Venlo'', aldus de woordvoerder.

De waterstanden en afvoer van de Maas bij Maastricht bleven ook zondagochtend stabiel, zo werd bekendgemaakt door de hulpdiensten, nadat ze de laatste prognose met Rijkswaterstaat hadden besproken.

Door de aanhoudende regenval zakt het peil van de Maas voorlopig niet verder, lichtte een woordvoerder van Rijkswaterstaat toe. Het is zelfs mogelijk dat op lager gelegen plaatsen het water iets stijgt.

Alle eerder afgekondigde maatregelen blijven om die reden in elk geval tot zondagmiddag van kracht. Dan wordt bekeken of maatregelen aangepast moeten worden.

Het peil van de Maas bij Sint Pieter in Maastricht bedroeg zondagochtend om acht uur 46,97 meter boven NAP. Daarmee werd de hoogste stand die zaterdagmiddag werd gemeten, geëvenaard. Zaterdagavond was het peil een paar centimeter gezakt.

De hoogwatergolf rolt nu uit naar Roermond, waar enkele straten en velden onder water gelopen zijn. Het laaggelegen Roermondse buurtschap De Weert is alleen nog per tractor met huifkar bereikbaar. Bij enkele woningen zijn zandzakken geplaatst.

Nijmegen sluit Waalkade af

Nijmegen – De gemeente Nijmegen heeft vanochtend de Waalkade afgesloten, omdat de kade volgens de voorspellingen op korte termijn onder water gaat lopen. Dat heeft de gemeente zondagochtend gemeld.

De Waterschappen Vallei en Eem en Rijn en IJssel zijn voorbereid op hoogwater in de Nederrijn en de IJssel. De afgelopen dagen zijn dijken geïnspecteerd. Boeren is gevraagd hun vee weg te halen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    kan weer problemen geven met het ophalen van melk

  • no-profile-image

    @ gert

    als dat het ergste is teken ik daarvoor

Of registreer je om te kunnen reageren.