Home

Nieuws

'Haal vee uit uiterwaarden Maas'

Den Bosch - Veiligheidsorganisaties adviseren vee uit de uiterwaarden van de Maas te halen in verband met hoog water. Het water in de Maas zal naar verwachting de komende uren flink stijgen door smeltende sneeuw en ijs in combinatie met de regen.

Het hoge water kan tot problemen leiden. Hulpdienst houden de kernen van Maasdorpen Itteren en Borgharen nauwlettend in de gaten.

Rijkswaterstaat verwacht in de nacht van vrijdag op zaterdag of uiterlijk zaterdagochtend de hoogste piek van de Maas in Maastricht. Het Waterschap Roer en Overmaas waarschuwde vrijdag voor wateroverlast door de riviertjes de Roer tussen Vlodrop en Roermond en de Geul in Valkenburg. Dat maakte het schap vrijdagmiddag bekend.

Voor de mensen die in gemeenten langs de Maas wonen, is een speciaal telefoonnummer geopend (043-350 50 25).

Of registreer je om te kunnen reageren.