Home

Nieuws

Grote grazers mogen Oostvaardersbos in

Almere - De grote grazers uit de Oostvaardersplassen kunnen sinds dinsdag ook terecht in het Oostvaardersbos bij Almere. Dat heeft Staatsbosbeheer bekend gemaakt. In het 80 hectare grote bos kunnen de dieren schuilen tegen het winterse weer.

Door het bos via een dam met het natuurgebied te verbinden, hebben de heckrunderen, konikpaarden en edelherten een extra uitwijkmogelijkheid als er in de Oostvaardersplassen te weinig beschutting of eten is. Zo moet worden voorkomen dat er net als vorig jaar massaal dieren sterven.

Eerder werd al door staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) geopperd om bosgebied het Hollandse Hout bij Lelystad open te stellen voor de grazers, maar de Tweede Kamer en de gemeenteraad boden weerstand. Volgens een woordvoerster heeft Bleker openstelling echter nog niet uitgesloten.

Of registreer je om te kunnen reageren.