Home

Nieuws 209 x bekeken 1 reactie

Groentehandel pleit voor handhaving PT

Voorzitter Cees den Hollander van handelsplatform Frugi Venta vindt dat het Productschap Tuinbouw beslist moet blijven. “Maar het PT moet wel veel beter communiceren richting de achterban.”

Den Hollander hield zijn pleidooi tijdens het Agf-Debat in Rotterdam, waar hij in discussie ging met Meiny Prins, directeur van Priva, toeleverancier van de tuinbouw. Prins pleitte vooral voor bestuurlijke innovatie. Zij erkende het belang van de taken die het PT op zich neemt, maar is van mening dat dit niet middels heffingen gefinancierd moet worden. Afschaffing van het PT noemde zij geen doel op zich, maar het gevolg van veranderende marktomstandigheden. “Als de activiteiten van het PT zo breed worden ondersteund, waarom laten we de financiering dan niet aan de markt over?”

Den Hollander somde een rijtje voordelen van het productschap op. Dara voegde hij aan toe dat het PT wel degelijk een democratisch gestuurde organisatie is. “Diverse private partijen, waaronder Frugi Venta, zorgen er in het bestuur voor dat de organisatie ‘lean & mean’ blijft.” Vrijwel alle aanwezige handelaren en telers steunden Den Hollander in zijn stelling dat het PT wel degelijk toegevoegde waarde heeft voor de sector.

Eosta winnaar
Het Agf-Debat in het Zalmhuis in Rotterdam werd afgesloten met het uitreiken van diverse prijzen. Biologisch handelsbedrijf Eosta werd daarbij de grote winnaar. In de finale van de Agf-Innovatieprijs liet Eosta mede-finalisten Rijk Zwaan en Fresh Corridor achter zich. Vervolgens werd directeur Volkert Engelsman uitgeroepen tot Agf-Man van het Jaar 2010.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Handel wil PT? Dan handel betalen PT, Boer geen belang, boer niet betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.