Home

Nieuws

’Groente en fruit niet vaker deklading drugstransport’

Amsterdam – Vondsten van grote partijen drugs worden zelden in groente en fruit gedaan. Dat zegt de KLPD na een inventarisatie van de vondsten in 2010.

In de laatste week van december maakten de douane en KLPD twee zaken bekend, waarin cocaïne verstopt zat in een partij peper en een netwerk was opgerold met groente- en fruitimport waar heroïne werd verhandeld.

Die twee meldingen in de laatste weken van het jaar waren toeval, stelt de KLPD-woordvoerder. In heel 2010 was het aantal vondsten een handvol, stelt hij. Rozen, ananas, cassave, peper en koffie zijn plantaardige dekladingen waar de KLPD dit jaar melding van maakte.

In het begin van het jaar sprak het Openbaar Ministerie van een ananaslijn tussen Panama en Antwerpen. Drie Nederlandse mannen verscheepten ananas om later ongemerkt grote partijen cocaïne met het tropische fruit mee te sturen. De containers met ananas hadden steeds een nepbedrijf in Tsjechië als eindbestemming.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.