Home

Nieuws 178 x bekeken

Greenery houdt product van telers rond Moerdijk apart

Barendrecht - The Greenery houdt van een kleine tien vollegrondsgroentetelers product apart.

Het gaat om telers die in de nabijheid van de brand in Moerdijk percelen kool en spruiten hebben. Volgens de woordvoerder is dat besloten op advies van de nieuwe Voedsel en Warenautoriteit, maar betreft het een voorzorgsmaatregel. "Het product wordt apart gehouden en bemonsterd. Het gaat om product dat woensdag 5 januari na 15.00 uur is geoogst."

Volgens een spruitenteler in het gebied geldt in de gemeenten Binnenmaas en Cromstrijen een negatief oogstadvies. Toch oogst de teler spruiten. Hij doet dat op eigen risico, omdat het voorlopig nog niet kan worden afgezet. "Ik weet honderd procent zeker dat er niets aan de hand is, maar grote afnemers nemen daar geen genoegen mee." Een onderzoek van de VWA duurt circa 4 dagen. Zolang kan hij niet afzetten. Telers krijgen het advies de rechtsbijstandsverzekering in te schakelen om mogelijke schade te verhalen.

De maatregel zorgt niet voor problemen bij het uitleveren van klanten, denkt afzetorganisatie The Greenery. Daarvoor is het getroffen volume spruiten en kool te klein.

Of registreer je om te kunnen reageren.