Home

Nieuws 192 x bekeken

Gevaar door schoorsteen van Heinz geweken

Elst - In het Gelderse Elst heeft de brandweer een wankele schoorsteen bij ketchupfabriek Heinz gestabiliseerd. De metershoge stalen schoorsteen dreigde om te vallen, waardoor uit voorzorg acht omliggende woningen werden ontruimd.

Het grootste gevaar is door de stabilisatie geweken, meldde de brandweer vanmiddag.

De schoorsteen van de fabriek raakte vermoedelijk instabiel na een explosie in een ventilator. Het gevaarte staat naast twee opslagtanks met chemische stoffen. Die kunnen elk apart geen kwaad, maar als ze met elkaar in aanraking komen, kan dat een zoutzuurachtige reactie veroorzaken, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Het is nog niet zeker wanneer de bewoners van de acht ontruimde woningen weer naar huis kunnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.