Home

Nieuws 30 reacties

Gelderland en Utrecht heffen jachtverbod op

Utrecht - De provincies Gelderland en Utrecht heffen het jachtverbod op in navolging van Flevoland, Zeeland, Zuid-Holland en Drenthe.

Dat lieten de provincies woensdag weten. In Gelderland mag met ingang van donderdag weer gejaagd worden op wilde eenden, houtduiven, hazen, fazanten en konijnen. Ook ganzen mogen weer worden geschoten. De provincie besloot eind december tot het jachtverbod wegens het winterse weer. In Utrecht is de jacht na het weekeinde weer geopend. Aanleiding is de ingevallen dooi.

Verscheidene provincies stelden rond de kerst een jachtverbod in wegens de winterse omstandigheden. Door aanhoudende vorst en sneeuwval namen de schuilmogelijkheden voor dieren af en was er weinig voedsel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jacht op hazen en faznthennen is verboden. Jacht op jagers is trouwens op veler verzoek ook heropend. Vooral de drachtige jagers.

 • no-profile-image

  Herkauwer, en wat te denken van de zojuist geopende jacht op DRACHTIGE reegeiten. In de jagerswereld SPOTTEND de EMBRYOJACHT genoemd. Laat jagertje dat maar eens uitleggen.

 • no-profile-image

  Boer en jager

  Ha,ha,ha,hahaaaaa,
  Wat een verstand!!!!

 • no-profile-image

  Jammer dat er van die rare mensen op dit forum aanwezig zijn!! Kunnen we die niet in onze instellingen onzichtbaar maken, dat brengt ons meer plezier om op dit forum te kijken!! Waarom is de jacht op de vos weer toegestaan?? Omdat er geen weidevogel, maar ook geen tamme ganzen en eenden en kippen meer in de regio aanwezig waren!! Nu nog worden er regelmatig in onze buurt door vossen diverse dierenweide's minder druk bevolkt na een nachtje met een vos erin! Veel kinderleed tot gevolg omdat dat stomme beest die mooie en lieve kippen heeft vermoord! Gelukkig zijn er bij ons in de regio goede wildbeheerders (jagers) die de laatste jaren honderden vossen hebben geschoten! Nu word de overlast langzaam aan weer minder, maar de weidevogels hebben we nog niet zomaar terug......! Dus anti jach en herkauwer, stop eens met dat gezeur!!

 • no-profile-image

  Hee jagertje, jij zou toch reageren op die misselijkmakende embryojacht. Reegeiten afknallen. Kom eens met je verdediging. Laat eens horen hoe dit te verdedigen is en daarna mag je weer versjes opzeggen voor sinterklaas.

 • no-profile-image

  Hee jagertje. Geef een publiekelijk uitleg over de jacht op drachtige reegeiten die nu bezig is. Ben zeer benieuwd naar je uitleg. Niet ontwijken, wetenschapper!!!!!!!

 • no-profile-image

  de vossen maken een gatenkaas van de dijken in de Flevopolder

 • no-profile-image

  Voorop gesteld het feit dat ik veel meer weet over jachtzaken als jij. Dat jij stelt dat eea in de ff wet geregeld is, is juist het punt. Als jagers daarentegen ethisch verantwoord bezig willen zijn, dienen zij alles in het werk te stellen deze hele slechte wet voor de natuur veranderd te krijgen. Maar zij vinden het juist wel prima, het garandeert hun genot voor het schot. Als jij, jagertje, het ethisch verantwoord vind drachtige dieren af te schieten, hoor jij niet op deze wereld thuis en ben je nog erger dan de taliban. Tegen volk als jij dient de jihad plaats te vinden. Niets anders. Je verschuilen achter een wet is het zwakste wat je kunt doen. maar dat doe jij, als je meent iets zinnigs te zeggen te hebben, altijd. Je moet je eigen verantwoordelijkheid nemen. Je hoeft die dieren toch niet af te schieten als jezelf niet wilt. Of wel?? Weet je wat zo'n uitgemergelde jager onlangs tegen mij zei, toen ik hem dat onder zijn besnotterde neus wreef: "Ja, maar ik moet toch ook jachtpacht betalen". Zo iemand laat je eigenlijk toch meteen vastzetten. Dat hadden ze met jou ook allang moeten doen.

 • no-profile-image

  Rijdende rechter

  Herkauwer en anti jach,

  Zo te horen zijn jullie van die groene rakkers die alles beter weten....

  Zo te horen hebben jullie alles gezien en meegemaakt.....

  Vinden jullie het ook zo zielig voor de krab en kreeft dat ze levend worden gekookt?

  Word eens wakker en ga op zoek naar een "normale" baan....
  in plaats van te profiteren van onze belastingcenten....

  Dit was mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen....

 • no-profile-image

  Zo zie je maar jagertje. Als het aankomt op het geven van antwoorden, ben je niet thuis. Geen fatsoen en geen iq. Helaas wel een doodschietersakte.

 • no-profile-image

  Je hebt helemaal geen antwoord gegeven op ethische vragen.

 • no-profile-image

  J@gertje,
  ik heb net een paar wilde zwijnen die bij mij in de villa buurt alle gazons op de kop zetten ter dood veroordeeld.....

  Daar zullen herkauwer en anti jach vast geen last van hebben in hun betonnen stadje. daarbij komt het feit dat ze vast te druk met het stoppen van hun geitewollen sokken

  Heb je binnenkort tijd?

 • no-profile-image

  och rr, dat jagertje begint onder een andere naam.........laat hem toch. antwoord geven is hem niet gegeven

 • no-profile-image

  Redactie

  Jagertje en Herkauwer; jullie reacties bij dit artikel zijn verwijderd.

 • no-profile-image

  En bedankt....

 • no-profile-image

  De AGD internetredactie gedraagt zich alsof we weer in de DDR tijd leven. Dit is je reinste censuur want er werden nu al 3x teksten in dit forum gewist. Het gaat hier over Feiten, Jagers van de Wbe Maas en Waal vermoordden gisteren massaal konijnen onder voorwendsel dat die dieren toch verzuipen door het wassende water. maar de plekken waar die konijnen leven liggen hoog boven het maximaal haalbare rivierpeil. Een paar jaar terug waren lui van dezelfde Wbe bij wassend water zogenaamd hazen aan het redden op de inlopende uiterwaarden. Maar toen de waterpolitie ging controleren bleken er alleen maar doodgeknuppelde hazen in de boot te liggen. Feiten!! Makkelijk na te vragen bij het KLPD!

 • no-profile-image

  Ik had vanavond contact met Jeanne en Henk van der Pol uit Tollebeek (NOP) die zich ook al tijdenlang ergeren aan de totalitaire opstelling van de AGD Internetredaktie. Die verwijderde de beide cruciale Mestfora "chauffeur met teveel kippenmest in duitsland'en 'puber verdubbeld omzet mesthandel'. Deze twee fora bevatten wezenlijk belangrijke info om de hele Minasrimram mee onderuit te halen. Kennelijk zitten er bij AGD infiltranten die de zaak traineren en die hebben dan kennelijk een heimelijke (belastingvrije?) broodheer aan de Bezuidenhoutseweg. Ik adviseer hen (hem/haar) dus om er als de wiedeweerga voor te zorgen dat deze twee fora integraal teruggeplaatst worden. Anders zal ik mijn maatregelen nemen!

 • no-profile-image

  Jagertje is opgenomen en toegevoegd aan de lijst der beschermelingen van het AGD. Hij mag alles schrijven en weerwoord op hem en zijn schietgrage colleg's wordt gewist. Zo zit het in elkaar.

 • no-profile-image

  O ja, nog vergeten: intussen gaat de jacht op drachtige reegeiten in Nederland, door jagers lacherig genoemd de embyojacht, gewoon verder. Elke morgen en avond worden er door jagers tot 15 maart a.s. drachtige reegeiten geexecuteerd, puur voor de lol. Smakelijk wild eten. BAH.

 • no-profile-image

  Rustig Anti Jacht, er is meer op deze aarde dan drachtige reegeiten. Met verdrinkingsdood bedreigde hazen bijvoorbeeld. De rivieren komen peilsnel omhoog en vanmiddag was het weer raak. Langs de Waal zag ik in een beboste uiterwaard een motorbootje met drie jagers er in heel langzaam rondvaren. Die waren duidelijk op zoek naar hazen die op de stukjes grond die nog boven water uit staken hun toevlucht hadden gezocht. Ik heb meteen de KLPD/Waterpolitie gebeld. Een paar jaar terug maakte ik ook zoiets mee en toen stelde de politie vast dat men meer dan 10 hazen had doodgeknuppeld. Ook een manier om dieren te redden! LANG LEVE DE KNJV!

 • no-profile-image

  de jacht is ook weer open in limbug. vluchtende dieren voor het hoge water. "Niks mee te maken", bulderen de doodschieters. "Wij hebben pacht betaald, dus willen we knallen". Dat is ongeveer het niveau van dat volk. SCHANDE.
  Hun club is ook nog Konink-LIJK!!!

 • no-profile-image

  Anti Jacht, in Maas, Geul, Roer en Swalm zijn harpoendrijfjachten op het waterkonijn gesignaleerd. Hele horden Limbo's gekleed in Waadbroek met inco-periscoop schijnen de stroomgebieden en hun harpoenen af te stropen. Hun patroonheilige, Camiel Eurlings, weet ervan. Zeggen ze!

 • no-profile-image

  Ja herkauwer en als ze hun orgasmes tot doden hebben bevredigd, gaan ze vooraan in de kerk zitten als vrome kwezels. Kwezels, die ziek zijn in hun hoofd. Vaak luisteren ze dan ook naar zo'n kwezel op het altaar, die ook zijn geweer vaak ter hand neemt. Wat een niveau.

 • no-profile-image

  Het zei zo Anti Jacht. Ons diepe zuiden is wat dat betreft een poel des verderfs die hoognodig door brekende dijken, bezwijkende stuwen en omvallende kerktorens weggespoeld zou mogen worden. Maar ik garandeer je: zélfs in doodsnood verkerend zal een, op een Maasduintopje aanspoelende, jager meteen de daar oververtijende konijnen en hazen doodknuppelen. Dat zit nou eenmaal in de kwade aard van dit duivelse onbeestje!

 • no-profile-image

  Net Statler en Waldorf :-)

 • no-profile-image

  Nou Jagertje, dan zullen we jou en Peter van de Posbank maar even wegpoetsen hé. Want dat was echt een doctor Jekill en mister Hide optreden. Wegwezen dus. Kssssst!

 • no-profile-image

  hee jagertje, heb je nog steeds dat vierkantt snorretje onder je neus. En op de jachtcursus heb je oefeningen moeten doen onder welke graad je arm omhoog moet staan om te mogen schieten. Ken je die oefening nog??????????????

 • no-profile-image

  Zo kan die wel weer Anti Jacht. Momenteel staan alle uiterwaarden (ook de zomerkaden en hogere stroomruggen) volledig onder water en in de binnendijkse gebieden tussen de rivieren laten onze gewapende Faunabeheerders zich weer van hun allerzwartste kant zien. Ze knallen op iedere gans die zich bij hun (feitelijk verboden) vaste schiethutten vertoond. Ook op soorten waarop helemaal niet gejaagd mag worden. En niemand doet er iets tegen! Het is bizar dat men de dieren na de langdurige koude van december/begin januari niet eens de mogelijkheden gunt om weer op krachten en in goede conditie te komen. Ik ben het dan ook roerend met je eens: de tegenwoordige hobbyjagers zijn het allergoorste vuil dat een natie maar kan voortbrengen! Althans de overgrote meerderheid van hen. Want ik wil de sporadische deugdzame nimrod niet te na spreken.

 • no-profile-image

  Statler en Waldorf
  Of Greta en Alois te Kortschot, Wipstaartje en Katja, Juvenalis2 en Jan Warmenhuizen enz. enz.....

 • no-profile-image

  Maar..... die zijn al langer weggepoetst.

Laad alle reacties (26)

Of registreer je om te kunnen reageren.