Home

Nieuws 164 x bekeken

'Geen transgene landbouw in Friesland'

Leeuwarden - In Friesland is geen plaats voor transgene landbouw. Dat hebben de Friese Provinciale Staten woensdag besloten, meldt de Friese Statenfractie van Groenlinks.

Het voorstel werd ingediend door Groenlinks, SP en PvdA en haalde meerderheid van stemmen in de Friese staten. Volgens Groenlinks is Friesland hiermee de eerste provincie die zich uitspreekt over de teelt van transgene gewassen.

Het besluit is nog niet helemaal definitief. Er komt eerst een informatieronde met deskundigen, boeren en politici over de voors en tegens van transgene landbouw. Deze informatieronde moet voldoende informatie opleveren voor de Friese Staten om een definitief standpunt in te nemen over de wenselijkheid van het verbouwen van genetisch gemodificeerde gewassen. Afgesproken is dat tot die tijd de provincie zich zal verzetten tegen praktijkproeven en commerciële teelt met transgene gewassen.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.