Home

Nieuws 5 reacties

’Geen bredere A6 zonder Oostvaarderswold’

Lelystad – Zonder de aanleg van het Oostvaarderswold kan de verbreding van de A6 langs Almere niet doorgaan. Dat heeft gedeputeerde Anne Bliek eind vorig jaar aan staatssecretaris Henk Bleker laten weten. In een brief legt zij uit dat zonder de realisering van het natuurgebied Flevoland op slot gaat. Het Oostvaarderswold is juist noodzakelijk om de verbreding van de snelweg en de aanleg van een bedrijventerrein te compenseren.

Bleker wil de verbindingszone schrappen, maar volgens Bliek gaat dat in tegen gemaakte afspraken. ”Wij roepen in herinnering dat vanaf de start van het project door het ministerie van LNV is toegezegd dat 100 procent realisatie van de verbindingszone zal worden betaald.”
Van 37 boeren in het gebied hebben 21 hun grond inmiddels verkocht. Bij tien ondernemers wordt nog onderhandeld en zes weigeren te verhuizen. Een meerderheid van de Tweede Kamer is ook voor het schrappen van het natuurproject.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ton Toebak

  Tja ik snap wel dat de 2e kamer het natuurproject wil schrappen.
  Veel geld in de schatkist door nieuwe industrieterreinen, maar géén compensatie, wat klauwen met geld kost. (en blijft kosten!)
  Gewoon de exorbitante groei van industrieterreinen stoppen, dan hoef je ook niet al die agrariërs te onteigenen......enzv enzv (vul maar in)

 • no-profile-image

  Aat

  Er staan industrie terreinen genoeg leeg, de steden kijken daar echter niet naar, ze willen dat HUN industrie terrein er komt en/of groeit...

 • no-profile-image

  persoon

  Oostvaarderswold je reinste geldverspilling.
  Meer en betere mobiliteit daar moet nederland het van hebben.
  File's kosten handen vol geld.
  Industrie geeft werkgelegenheid.

 • no-profile-image

  Wie gaat nu eindelijk die incompetente Anne Bliek eens wegsturen?

 • no-profile-image

  Anne Bliek trad af als wethouder van de gemeente Almere wegens een miljoenenschandaal inzake het Digitale Centrum Flevoland....

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.