Home

Nieuws 187 x bekeken 2 reacties

GMP+ schorst certificaat Harles & Jentzsch

Den Haag - Het internationale controlesysteem GMP+ heeft het kwaliteitscertificaat van vetverwerker Harles & Jentzsch uit het Duitse Uetersen geschorst.

“Op 5 januari 2011 is er door GMP+ International en de betrokken certificatie instelling onderzoek gedaan op het bedrijf naar aanleiding van de huidige dioxineproblematiek in Duitsland. Hierbij is gebleken dat Harles und Jentzsch GmbH niet voldoet aan de GMP+ voorwaarden”, meldt GMP+. “De werkwijze van het bedrijf voldeed niet aan de eisen die wij stellen. De registratie konden we niet controleren, omdat deze door de technische recherche was meegenomen”, zegt directeur Johan den Hartog van GMP+. De controleorganisatie heeft daarom per direct het certificaat van Harles und Jentzsch GmbH geschorst.
Door de schorsing mogen GMP+ gecertificeerde bedrijven geen diervoeders of diervoedergrondstoffen aankopen van Harles & Jentzsch. Het bedrijf zal tevens voor drie maanden worden uitgesloten voor certificering.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    goede maar harde maatregel

  • no-profile-image

    WP

    Hoe kon dit bedrijf nog een GMP+ erkenning hebben?

Of registreer je om te kunnen reageren.