Home

Nieuws

Fresco: duurzaamheid tuinbouw te onbekend

Bleiswijk – De tuinbouw moet meer investeren in het uitdragen van de verduurzaming van de teelt. Dat stelde Louise Fresco, hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, vrijdag op de startbijeenkomst van het MVO Platform voor de tuinbouw in Bleiswijk.

Ontwikkelingen in de tuinbouw zijn onderbelicht bij consumenten, stelde zij. Ook Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), stelde in het debat dat de tuinbouw goede vorderingen maakt op gebied van duurzaamheid.

De SER heeft productschappen gevraagd te komen met ketenverslagen op gebied van duurzaamheid. Het Productschap Tuinbouw gaat het verslag jaarlijks opstellen namens de dragende organisaties in het MVO-platform.

Het MVO-platform bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de verschillende deelsectoren in de tuinbouw. Gezamenlijk monitoren zij ontwikkelingen in markt en maatschappij waar de sector op kan inspelen. Het uitdragen van duurzame ontwikkelingen in de tuinbouw naar markt en maatschappij is ook een belangrijke taak van het platform.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.