Home

Nieuws

Fransen willen dat politie meer doet tegen diefstal vanaf veld

Parijs – De Franse Kamer voor de landbouw wil dat de politie actiever optreedt bij diefstallen van groente vanaf het veld.

De Kamer meldt daarbij dat een tuinder uit Yvelines bij de aangifte van zo’n diefstal werd weggestuurd omdat de politie het niet belangrijk genoeg vond.

Volgens de Chambre d’agriculture komen dergelijke diefstallen van groente of fruit steeds vaker voor, vooral bij boeren of tuinders die in de buurt van steden werken. De Kamer herinnert daarbij aan het fataal aflopen van een diefstal van truffels afgelopen najaar. Daarbij werd de vermeende dader door de eigenaar van het veld doodgeschoten waarna die boer nu vervolgd wordt wegens moord.

Ook eerder zijn boeren of tuinders voor soortgelijke problemen met justitie in aanraking gekomen. ”Dergelijke diefstallen komen in sommige streken zeker drie tot vijf keer per week voor. Wat zou een gewone burger zeggen als iemand regelmatig vijf of tien euro uit zijn portemonnee zou halen? De politie moet dit soort gevallen meer serieus nemen en de nodige actie ondernemen,” aldus de Kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.