Home

Nieuws 261 x bekeken

Franse supermarkt goedkoper dan discounter

Parijs – Franse supermarkten zijn over het algemeen goedkoper dan de hard-discountzaken. Een gemiddeld mandje dagelijkse boodschappen kost in een supermarkt acht euro minder dan in een ‘goedkoopte-winkel.’

Dat stelt de Franse consumentenorganisatie Familles Rurales in haar jaarlijkse onderzoek naar de winkelprijzen voor voeding. Volgens de organisatie zijn die prijzen afgelopen jaar met een stijging van slechts 0,19 procent nauwelijks omhoog gegaan. De door Familles Rurales uitgekozen 35 boodschappen kosten gemiddeld 133,19 euro. Worden alleen de goedkope eigen merken gekozen, dan daalt dat naar 98,28 euro, gooit men echter alleen de topmerken in het mandje dan loopt de rekening op tot 173,97 euro. Over de volle breedte komt de totale rekening in de grote hyper- en supermarkten altijd lager uit dan in de hard-discount winkel, berekent Familles Rurales.

Of registreer je om te kunnen reageren.