Home

Nieuws 164 x bekeken

Franse minister wil ook contracten voor rundvee

Parijs – De Franse minister voor landbouw Bruno Le Maire wil dat ook rundveehouders met contracten gaan werken. Het gaat dan niet alleen om afnemers maar ook om de leveranciers van veevoer ’om de wisselvalligheid in de prijzen op te vangen’.

Le Maire wil verder dat de rundveehouderij verder moderniseert, nog meer op de kosten gaat letten – met name bij energie – en zich op termijn beter gaat richten op de producten die vanuit de markt gevraagd worden en die ook meer geschikt zijn voor de export.

Dat schrijft Le Maire naar aanleiding van een eerste rapport voor de prijzen in de rundvee- en vleessector van het Observatorium voor de prijzen en marges van voedingsproducten. Le Maire ziet veel aanknopingspunten in het rapport maar wil toch dat het Observatorium verder graaft en hem voor juni een definitiever rapport aanbiedt.

Om dat te ondersteunen heeft hij bovendien een werkgroep met vertegenwoordigers uit de hele sector aangesteld.

Contracten zijn op dit moment het ’troetelkind’ voor de Franse minister van landbouw. Vorige week verordonneerde hij dat de afnamecontracten in de melksector per 1 april in moeten gaan en dat een maand eerder al de tuinbouw op deze manier moet gaan werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.