Home

Nieuws 176 x bekeken 1 reactie

Franse bond tegen contracten

Parijs - De militantere Franse boerenbond Coordination rurale ziet weinig in de door het ministerie van landbouw verplicht gestelde contracten voor melk en voor groente en fruit.

Volgens de bond wordt de boer er weinig beter van en kan de regeling kopers van agrarische producten, vooral groente en fruit, er toe aanzetten hun heil in het buitenland te zoeken.

‘’De nu voorgestelde contracten bieden de producenten geen enkele zekerheid dat ze voldoende marge kunnen maken en een goed inkomen zullen verdienen,’’ denkt de bond. Vooral inkopers van tuinbouwproducten zijn straks beter uit met ingevoerde producten omdat ze zich op die manier een hoop administratieve en andere problemen besparen.

De Coordination rurale vreest verder dat het ministerie alles veel te snel wil doordrijven. In de tuinbouw zouden de contracten al op 1 maart in moeten gaan, in de melksector een maand later bij het begin van het nieuwe melkjaar. ‘’De sectororganisaties zijn helemaal niet klaar om dat allemaal te regelen. ‘’Dat betekent dat bijvoorbeeld melkproducenten het door hun verwerker voorgestelde contract noodgedwongen zullen moeten accepteren.’’

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Is dit een nieuwe vorm van productie regulering? Nu geredigeerd door de afnemers maar zeker zo gevaarlijk voor de producent. De kopers zullen zich indekken voor om tekorten te voorkomen, dus hier ligt weer het prijsdrukkende spook op de loer.

Of registreer je om te kunnen reageren.