Home

Nieuws

Franse boeren zorgen voor energievoorziening

Montauban – In de Franse regio Ségala-Limargue, ten noorden van Montauban, hebben ruim honderd boeren zonnepanellen op de daken van hun boerderijen en bijgebouwen geplaatst. De in totaal 31.000 panelen leveren bijna zeven megawatt electriciteit per jaar, genoeg om 2.000 huishoudens van stroom te voorzien.

Het project is een samenwerking tussen de regionale boerenbond en het Franse zonne-energiebedrijf Tenesol, die samen 34 miljoen in de zonnepanelen hebben geïnvesteerd. De partijen berekenen daarbij dat de zonne-energie in totaal 1,2 miljoen euro per jaar aan elektriciteitskosten kan besparen.

Het plaatsen van de panelen had nog een ander voordeel: alle asbestdakplaten zijn verwijderd en vervangen en de gebouwen zijn in de loop van de werkzaamheden ook op andere manieren gerenoveerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.