Home

Nieuws 276 x bekeken

Franse bloemkool ’zeldzaam en duur’

Parijs – Bloemkool was in Frankrijk de afgelopen maand weinig voorradig en vooral duur. De gemiddelde producentenprijs lag al met al zo’n 60 procent boven het vijfjaarlijks gemiddelde. Doordat het weer de laatste tijd wat is verbeterd ziet ook de marktsituatie voor bloemkool er nu weer wat gunstiger uit.

Dat concludeert de agrarische dienst Agreste. Door de vele sneeuwval nam rond de Kerst niet alleen de aangevoerde tonnage flink af maar waren de bloemkolen die de markt wel bereikten ook gemiddeld tien procent kleiner dan normaal voor deze tijd van het jaar.
De Franse bloemkooloogst wordt dit seizoen geschat op360.000 ton, dat is negen procent minder dan een jaar geleden. Dat komt opnieuw door de weersomstandigheden want het areaal ligt met 22.600 hectare juist 2 procent hoger. Frankrijk neemt daarmee de derde plaats in wat bloemkoolproductie in Europa betreft, na Italië en Spanje. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.