Home

Nieuws 185 x bekeken

Frankrijk mag met 25 miljoen euro aardwarmteproject steunen

Brussel – De Europese Commissie heeft het voornemen van de Franse overheid om de bouw van een boiler voor aardwarmte met 25,3 miljoen euro te steunen goedgekeurd. Volgens de Commissie verdraagt de steun zich met de Europese staatssteunregels.

De boiler wordt gebouwd in Beinheim, in de Elzas. Initiatiefnemer is een ’joint venture’ van zetmeelproducent Roquette Frères, Electricité de Strasbourg en investeerder Caisse des Depôts et Consignations.

De kosten van de boiler en van de aanleg van een 15 kilometer lange pijplijn, die de aardwarmte naar de boiler moet transporteren, zijn begroot op in totaal 45,3 miljoen euro.

De nieuw te bouwen boiler heeft een vermogen van 24 megawatt. Het gebruik van energie uit aardwarmte in Beinheim moet een jaarlijkse reductie van de CO2-uitstoot opleveren van 39.000 ton.
In november vorig jaar keurde de Commissie al goed dat Frankrijk de bouw van een biomassaboiler door Roquette Frères steunt met 11 miljoen euro. Volgens Eurocommissaris Joaquín Almunia (mededinging) vormt de warmteboiler een goede aanvulling op de biomassacentrale.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.