Home

Nieuws 2 reacties

Fors meer trekkers verkocht in november 2010

Nieuwegein - In november 2010 zijn fors meer trekkers verkocht dan in dezelfde maand in 2009.

Dat blijkt uit cijfers van de Federatie Agrotechniek. In november werden 183 trekkers verkocht, 43 procent meer dan in dezelfde maand in 2009.

De trekkerverkoop herstelt zich hiermee vlot, na de achterstand in verkoop eerder dit jaar. Tot en met november 2010 werden in totaal 2356 trekkers verkocht. Dat is 10 procent minder dan in de eerste elf maanden van 2009. Tot en met september lag de trekkerverkoop nog ruim 14 procent achter op het voorgaande jaar. In oktober werden voor het eerst meer trekkers per maand verkocht dan in 2009. Toen werden 12 procent meer trekkers verkocht dan in oktober 2009.

Federatie Agrotechniek heeft ook cijfers bekend gemaakt over de verkopen per merk in 2009. Tot en met november 2009 was New Holland met 503 trekkers het meest verkochte merk. John Deere staat met 478 op een tweede plaats, gevolgd door Fendt met 431 trekkers.

John Deere heeft hiermee ongeveer de helft van het aantal trekkers verkocht in 2009 ten opzichte van 2008. Ook bij andere merken lag de verkoop lager. Bij McCormick daalde de verkoop 60 procent naar 28 stuks. Ook de verkoop van Zetor halveerde naar 97 stuks.

Landini is het enige merk waarvan de verkoop op peil bleef. Van dit merk werden 35 trekkers verkocht. Van Claas en Massey Ferguesson daalde de verkoop met 20 procent. New Holland, Deutz Fahr en Fendt zagen de verkoop met een derde teruglopen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Graag zien wij in Januari de verkopen van het afgelopen jaar
  net als in Duitsland.
  Want 2009 ligt gelukkig ver achterons wat betreft
  trekker verkopen.
  Met auto,s zijn ook de verkopen van het afgelopen jaar in
  Januari van het nieuwe jaar bekend.

 • no-profile-image

  Ja, zet de poen maar weer om in nieuw ijzer en als straks de melkprijs weer eens laag is, met z'n allen weer gaan kermen cq moord en brand schreeuwen. Succes hoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.