Home

Nieuws

Flipsen: voerbedrijven moeten individueel actie ondernemen

Rotterdam – Het is voor een organisatie als Nevedi onmogelijk om collectief voor alle bedrijven toezeggingen aan de sector te doen.

Dat zegt directeur Henk Flipsen van de brancheorganisatie. Hij reageert op de kritiek van LTO op de toezeggingen van Nevedi. Nevedi deed die toezeggingen naar aanleiding van het crisisberaad van maandagavond over de slechte situatie in de varkenssector.

”Natuurlijk is er begrip voor de problemen in de varkenssector en laten we de pluimveesector vooral niet vergeten. Uit mededingingsoverwegingen kunnen de bedrijven echter niet collectief allerlei toezeggingen doen. Dat is aan de bedrijven individueel die hun klanten tegemoet willen komen.”

Verder vindt Flipsen dat de sector af moet van het beeld dat sommige partijen in de keten zich opstellen als zakkenvullers. ”De problemen zijn voor iedereen duidelijk en iedereen wil doen wat hij kan doen.”

Flipsen geeft verder aan dat zijn organisatie in Europees verband actie wil ondernemen om de monitoring en controle van voedermiddelen te verbeteren. Verder wil Nevedi actief mee overleggen in het ketenoverleg over manieren om het consumentenvertrouwen in duitsland snel te verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.