Home

Nieuws 209 x bekeken

Flevoland wil van asbest naar zonne-energie

De Flevolandse gedeputeerde Anne Bliek wil dat asbesthoudende daken van boerenschuren in de provincie vervangen worden door daken met zonnepanelen. Dat zei een provinciewoordvoerder vrijdag. Om de interesse voor het plan te peilen is deze week een brief verstuurd aan alle agrariërs.

Op een website kunnen de boeren een vragenlijst invullen en aangeven hoe ze tegenover het plan staan. Medio april moet de uitslag van de enquête bekend zijn en wordt er verder gekeken naar de mogelijkheden van het plan.

De boeren krijgen momenteel geen subsidie voor het vervangen van daken. Door samen in te kopen hoopt Bliek dat de investeringskosten snel zijn terugverdiend, wat het plan aantrekkelijk moet maken.

Flevoland telt naar schatting vijfhonderd schuren waarbij asbest in het dak is verwerkt.


Of registreer je om te kunnen reageren.