Home

Nieuws 178 x bekeken 12 reacties

Flevoland roept Bleker op om mond te houden

Lelystad - De provincie Flevoland heeft een brief gestuurd naar staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) met het verzoek geen uitspraken meer te doen over het schrappen van natuurgebied Oostvaarderswold. Dat zei een provinciewoordvoerder vrijdag.

Bleker bracht maandag een werkbezoek aan Zeewolde en wees er nogmaals op dat de groenstrook die uiteindelijk de Oostvaardersplassen met de Veluwe zou moeten verbinden er definitief niet komt.

Volgens de zegsman van de provincie is vorig jaar november duidelijk afgesproken dat er geen uitspraken meer worden gedaan over het beoogde natuurgebied, totdat helder is hoe het nu verder moet. ,,Met de brief willen we de afspraak herbevestigen dat we dit debat niet in de media zouden voeren.''

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mj ijzerman

  Het moet niet gekker worden, een lagere overheid die een staats-
  secretaris de mond wil snoeren omdat het niet in hun kraampje
  past. Met andere woorden om maar zoveel mogelijk tijd te rekken om het natuurgebied oostvaarderwold toch voor elkaar te krijgen.

 • no-profile-image

  IJzerman, je ken het ook omkeren natuurlijk. Een staatssecretaris die zonder blikken of blozen en zonder enige parlementaire discussie beleidsbeslissingen afkapt en schrapt die mot verdomme keihard teruggefloten worden!.

 • no-profile-image

  Bleker voelt heel goed de maatschappijke weerstand tegen het omvormen van nog meer grond voor natuur aan.Het is verhelderend dat hij uitdraagt waar hij voor staat. ga zo door Henk!!!

 • no-profile-image

  Die 'maatschappelijke weerstand' gaat wél gekleed in boerenkiel Stee. En in een land met 17 miljoen inwoners: over hoeveel boeren praten we ook alweer??? Dat wou ik maar zeggen, 't wordt tijd voor wat nederigheid. En die Bleker mot eerst leren na te denken voordat ie zijn laadklep opentrekt. We bennen hier niet bij Omroep Noord!

 • no-profile-image

  Beste Jan,gewoonlijk reageer ik niet op niet onderboude uitspraken. Maar heb jij geen last van tunnelvisie??

 • no-profile-image

  Beste Jan,gewoonlijk reageer ik niet op niet onderboude uitspraken. Maar heb jij geen last van tunnelvisie??

 • no-profile-image

  Beste Jan,gewoonlijk reageer ik niet op niet onderboude uitspraken. Maar heb jij geen last van tunnelvisie??

 • no-profile-image

  Stee ken je rekenen of niet? Motte die paar duizend boeren gaan dicteren wat er in een land met haast 17 miljoen burgers mot gebeuren? Rot nou toch gauw effe op man. De natuur is van en voor Alle Nederlanders en daar heb Bleker rekening mee te houen.

 • no-profile-image

  Een paar vragen voor Jan: mag er dan wel door een zegsman, dus 1 persoon, dan wel bepalen wat duizenden boeren hebben te doen of laten? Is daarmee 1 zo'n flevolander belangrijker dan 150 politici in Den Haag? Wat vind je als we jouw eigendom zomaar gaan omzetten in wat jij natuur vindt?

 • no-profile-image

  Zandbergen, dat is helegaar niet 'zomaar' gebeurd. Die plannen lopen al jaren en de gronden worden aangekocht en niet afgepakt. De EHS en Robuuste Verbindingen zijn democratische politieke beslissingen en daar heb Bleker zich aan te houwen. Anders mot ie oprotten naar Belarusland of Noord Korea.

 • no-profile-image

  Beste Jan,ik merk dat je moeite hebt met de andere wind die er waait.Zie ook het leden verlies van natuurmonumenten[ong.70000].Ik heb agrarische ondernemers en inwoners in de regio gezamelijk zien optrekken voor het behoud van het open polderlandschap.

 • no-profile-image

  Beste Stee, dat verlies van NM heb hier niks mee van doen. Dat komt omdat ze daar Veerman hebben binnegehaald die alle natuur wil gaan vermarkten. En omdat ze overal distels en brandneteltroep met buitenlandse vee van maken. Ik woon aan het IJmeer en het waait hier vanzelf altijd. Bijna altijd komt die van links. Met frisse wind heb ik geen problemen. Maar wél met dictatoriale winden van rechts!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.