Home

Nieuws 215 x bekeken

Film over duurzame preiteelt

Culemborg – Studenten van het Grafisch Lyceum Utrecht hebben een film gemaakt over nieuwe ontwikkelingen in de preiteelt. Technieken zoals spuiten met luchtondersteuning en gebruik maken van waarschuwingssystemen als de tripsvoorspeller komen in beeld in de film.

De ontwikkelingen zijn gefilmd op de preidag in oktober. Hier lieten DLV Plant, PRI en CLM kansen zien voor duurzame preiteelt met behoud van gewaskwaliteit en met middelbesparing. De film is te zien op de website over duurzaam telen.

Erik Tomassen van DLV Plant licht toe: ”Deze technieken kunnen bijdragen aan een betere effectiviteit en vermindering van gebruik en emissie van gewasbeschermingsmiddelen.”
Gezien de lastige ziekten en plagen in de prei en de hoge kwaliteitseisen zijn nieuwe technieken belangrijk om ook in de toekomst prei te telen.

Of registreer je om te kunnen reageren.