Home

Nieuws

FNV wil respect voor werknemers AH

Zaandam - Vakbond FNV Bondgenoten overhandigt vrijdagmiddag een petitie aan de managers van het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam.

De werknemers willen bereiken dat de werkdruk wordt verlaagd en het werk veiliger wordt. Dat liet FNV Bondgenoten vrijdag weten, op de dag dat bekend werd dat Albert Heijn, van de gelijknamige supermarktketen, is overleden. Voor de aanbieding van de petitie zullen de werknemers een minuut stilte houden.

"Het is een vervelende samenloop van omstandigheden'', zei bestuurder Marcel Nuyten. "Albert Heijn verdient in ieder geval ons aller respect. Een paar oudere collega's die hem nog hebben meegemaakt, weten dat het in de tijd van de heer Heijn een stuk socialer was.''

Volgens de vakbond zijn met het afsluiten van een nieuwe cao voor de medewerkers, na acties in december, niet alle problemen opgelost. "In Zaandam is al tijden sprake van een te hoge werkdruk. Dit leidt tot onveilige situaties.''

Of registreer je om te kunnen reageren.