Home

Nieuws 332 x bekeken

Extra leegstand kalverbedrijven

Doetinchem - Vleeskalverhouders die op contract mesten, moeten de komende tijd rekening houden met extra leegstand.

Oorzaak is de grote vraag naar blank kalfsvlees in de afgelopen weken, waardoor slachtingen naar voren zijn getrokken. Weliswaar werden kalveren toen op een steeds lager gewicht geslacht, maar de hoge vleesprijzen maakten dit weer goed. Gevolg van de extra slacht is dat nu meer stallen dan normaal leeg staan, terwijl integraties niet staan te trappelen om alle plaatsen snel weer te vullen. Ze willen geen aanvoerpiek in de zomer. Kalverhouders krijgen wel een leegstandsvergoeding, maar die varieert per contract en betaalt minder dan de voergeldvergoeding. Dat geeft hier en daar aanleiding tot ontevredenheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.