Home

Nieuws 169 x bekeken

Eurolanden boeken onverwacht handelstekort

Luxemburg - De export van de eurolanden is in november veel minder sterk gestegen dan de import.

Daardoor is de handelsbalans onverwacht omgeslagen in een klein tekort. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

De export van de eurolanden lag in november slechts 0,2 procent hoger dan in de maand ervoor, terwijl de invoer met 4,4 procent toenam. Daardoor ontstond een tekort op de handelsbalans van 400 miljoen euro.

In oktober werd nog een overschot gerealiseerd van 4,7 miljard euro. Economen gevraagd door persbureau Reuters hadden voor november een overschot van 2,8 miljard euro voorspeld. In november 2009 werden door de eurolanden voor 3,1 miljard euro meer goederen en diensten aan het buitenland verkocht dan werden ingevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.