Home

Nieuws

Etiket op product met ggo heeft geen zin

Bilthoven – Etikettering van voedingsmiddelen met genetisch gemodificeerde organismen (ggo) draagt nauwelijks bij aan het bieden van keuzevrijheid voor consumenten.

Dat stelt de Commissie Genetische Modificatie (Cogem) in een advies aan staatssecretaris Joop Atsma (milieu).
Volgens de onderzoekers is een strikte scheiding tussen reguliere en transgene producten steeds moeilijker te waarborgen. Dit komt onder meer door onbedoelde vermenging en het vervagen van de grenzen tussen ggo’s en niet-ggo’s. De waarde van een etiket met informatie over het gebruik van transgene gewassen is daarom betrekkelijk.

Een pasklare oplossing is er niet, zo blijkt uit het advies. Meer etikettering helpt in elk geval niet en kan zelfs contraproductief werken; consumenten kunnen dan denken dat er iets mis is met die producten. Volgens Cogem is het daarom vooral van belang te zorgen voor goede scholing. Ook moeten innovaties in zowel biotechnologische als ggo-vrije productie worden gestimuleerd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.